ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ
για τα σεμινάρια που θα διεξαχθούν

....περισσότερα!
praktikaImageΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ


...περισσότερα!
fekΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΑΛΛΑΓΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

...δείτε το ΦΕΚ!
Εθελοντική Αιμοδοσία
Μια ανθρώπινη πράξη
Ξενώνας Αργώ
Ξενώνας Ίριδα
grafeio2

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Έχουμε 115 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ομιλία του Διοικητή κ. Μπίνα Ιωάννη κατά την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τα στελέχη του Γ.Ν. Αγρινίου.

Η σημερινή συνάντηση δεν είναι μια τυπική διαδικασία παράδοσης - παραλαβής αλλά μια συνάντηση γνωριμίας, η οποία συνεχίζεται αμέσως μετά με τους εκπροσώπους των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπολοίπων εργαζομένων του Νοσοκομείου μας, καθώς και ευκαιρία δημόσιας δήλωσης των προθέσεων μας.

Καταρχάς οφείλω να ευχαριστήσω τον κ. Γρηγορόπουλο για τις προσπάθειες και τα αποτελέσματά του εντός του συγκεκριμένου πλαισίου στο οποίο εργάσθηκε.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλά πράγματα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, τα οποία χρειάζονται να υποστούν αυστηρή κριτική και πολλά για τα οποία απαιτούνται σημαντικές αλλαγές.

Οι λύσεις δεν είναι εύκολες, ειδικά όταν βασίζονται σε συμβιβασμούς. Οι προτεινόμενες αλλαγές πρέπει να βασίζονται στην κατανόηση της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας. Επιπλέον πρέπει να υπάρχει κατανόηση σχετικά με την κατεύθυνση στην οποία οδηγούν οι προτεινόμενες αναδιαρθρώσεις.

Αναλαμβάνω την διοίκηση του Νοσοκομείου σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα και δυστυχώς για όλους σχεδόν τους πολίτες της οι οποίοι δεν φταίνε καθόλου ή έστω έχουν ελάχιστη συμμετοχή στο μέγεθος της κρίσης.

Αναλαμβάνω όμως την διοίκηση μαζί με τα νέα μέλη του Δ.Σ., τα οποία θα διορισθούν σε λίγες ημέρες, με τη θέλησή μου, με την επιθυμία μου, με όρεξη για δουλειά, με πάθος θα έλεγα για υποστηρίξω τις βασικές αρχές του Ε.Σ.Υ.

Αναλαμβάνω όχι μόνο για διαχείριση και για τον απαραίτητο οικονομικό εξορθολογισμό ο οποίος συνεπάγεται μειώσεις και περιορισμούς υπερβολών όπου υπάρχουν, αλλά με ΟΡΑΜΑ για το νοσοκομείο και το νέο το οποίο κατασκευάζεται, όπου ο άνθρωπος, ο πολίτης, ο ασθενής είναι πάνω από όλα. Αυτό γίνεται πράξη:

  1. με υψηλή ιατρική αποτελεσματικότητα

  1. με ταυτόχρονη οικονομική αποδοτικότητα

  1. και στέρεα βάση για κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη.

 

Οι πόροι οι οποίοι διατίθενται από την πολιτεία είναι δεδομένοι και γνωστοί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παλέψουμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας για να καλύψουμε οτιδήποτε είναι απαραίτητο.

Είμαι όμως αισιόδοξος, έστω και συγκρατημένα, ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά έχοντας ως οδηγό 3 βασικές προϋποθέσεις:

 

  1. πίστη στην κοινωνική διάσταση της εργασίας μας

  1. καλύτερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα

  1. τήρηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων σύμφωνα με το σύνταγμα, τους νόμους και την κοινά αποδεκτή ηθική.

Πρώτα εγώ δεσμεύομαι ότι θα τηρήσω αυτές τις προϋποθέσεις.

Θέλω να οικοδομήσουμε σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για τις μέχρι σήμερα σημαντικές υπηρεσίες σας και να σας ζητήσω να συμμετάσχετε στην κοινή προσπάθεια για ένα σύγχρονο νοσοκομείο στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών.