Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας

General Information
Our doctors
Working Schedule

Η Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας λειτουργεί  στο Νοσοκομείο Αγρινίου από το 1984. Διενεργεί τον προληπτικό έλεγχο για την Μεσογειακή Αναιμία σε μελλονύμφους και νέα ζευγάρια, έτσι ώστε να αποφευχθεί  η γέννηση παιδιών πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία ή Δρεπανοκυτταρική νόσο.

Η Μεσογειακή Αναιμία (Θαλασσαιμία) είναι μια νόσος, που κληρονομείται από τους γονείς στα παιδιά. Δεν υπάρχει θεραπεία. Η πρόληψη πριν ή νωρίς στην κύηση είναι ο μόνος τρόπος για την αποφυγή γέννησης πάσχοντος παιδιού από μείζονα μορφή θαλασσαιμίας ή άλλης σοβαρής αιμοσφαιρινοπάθειας.

Υπάρχει επιστημονική και λειτουργική διασύνδεση της Μονάδας με το Κέντρο Αναφοράς Πρόληψης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής νόσου.

Οι αιμοληψίες για την διενέργεια του ελέγχου γίνονται στο χώρο του εργαστηρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 8.30-10.30π.μ. (εκτός εξαιρέσεων).

Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να έχει ηλεκτρονικά παραπεμπτικά για τις ακόλουθες εξετάσεις: γενική αίματος, ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης, σίδηρος και φερριτίνη ορού. Απαντήσεις δίνονται την επομένη εβδομάδα. Όπου χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος το δείγμα  αποστέλλεται στο κέντρο αναφοράς για διερεύνηση.

Υπεύθυνος της Μονάδας Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας είναι η κ. Πεσίνη Δήμητρα – Βιολόγος

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2641361157